Kahramanmaraş’ta Otizm Farkındalığına Yönelik Önemli Konferans Gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş’ta otizme dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ve Özel Gereksinimli Çocuklar ve Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÖGÇAD) iş birliğiyle kapsamlı bir konferans düzenlendi.
KİÜ Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen programa katılım yoğun olurken, etkinlikte otizm spektrum bozukluğu bilimsel ve sosyal boyutlarıyla ele alındı. Alanında uzman konuşmacılar tarafından gerçekleştirilen sunumlarda, otizmin nörolojik temellerinden erken tanının önemine, eğitim ve rehabilitasyon süreçlerinden otizmli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlara kadar pek çok konu detaylı şekilde değerlendirildi.
Programda; Nöroloji Uzmanı Cengiz Dilber, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Hatice Altun, ÖGÇAD Başkanı Hatice Güzel ve özel eğitim uzmanı Mehmet Küçükgöz konuşmacı olarak yer aldı.
Konuşmalarda özellikle erken tanının otizmli çocukların gelişim sürecinde belirleyici bir rol oynadığı vurgulanırken; ailelerin bilinçlendirilmesi, eğitimcilerin donanımının artırılması ve toplum genelinde farkındalık oluşturulmasının gerekliliğine dikkat çekildi. Ayrıca, otizmli bireylerin sosyal hayata daha aktif katılım sağlayabilmesi için kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve aileler arasında güçlü bir iş birliğinin önemine vurgu yapıldı.
Etkinlik boyunca katılımcılar, bilimsel veriler ve saha deneyimleri ışığında otizme ilişkin bilgi düzeylerini artırma fırsatı buldu. Program, soru-cevap bölümüyle interaktif bir şekilde tamamlanırken, katılımcılar merak ettikleri konuları doğrudan uzmanlara yöneltme imkânı elde etti.
Gerçekleştirilen bu konferans, otizme yönelik toplumsal farkındalığın artırılması ve aileler ile eğitimcilerin bilinçlendirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.
(1).jpeg)
.jpeg)